Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012

Κέντρο πολιτισμού και κοινωνικής παρέμβασης ΙΩΛΚΟΣ

Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα του Κέντρου Πολιτισμού.


  Κάτι καινούργιο γεννιέται στην Δημοτική Ενότητα Ιωλκού , σε ότι έχει να κάνει με την παραγωγή πολιτιστικού προϊόντος, αλλά και την ευαισθητοποίηση ως προς το περιβάλλον  και την κοινωνική αλληλεγγύη.
Μια ομάδα ανθρώπων με μεράκι και διάθεση προσφοράς στο τομέα του πολιτισμού και όχι μόνον,  αποφάσισαν να πρωτοστατήσουν προκειμένου να ιδρυθεί στην περιοχή ένας σύλλογος , με την επωνυμία « Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης ΙΩΛΚΟΣ».
Οι σκοποί της συγκεκριμένου Κέντρου είναι η πολιτιστική, κοινωνική και περιβαλλοντική παρέμβαση στην ευρύτερη περιοχή του πρώην Δήμου Ιωλκού. Ενδεικτικά σε ότι έχει σχέση με τον πολιτισμό :
Ø     Η διάσωση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής
Ø     Προβολή της περιοχής με διάφορες δράσεις , καλλιεργώντας ταυτόχρονα την συμμετοχικότητα, την  συνεργασία και την ανάληψη ευθύνης για την πρόοδο  της περιοχής
Ø     Δημιουργία ομάδων για την ενασχόλησή τους με το θέατρο, την μουσική ,τα εικαστικά, τον κινηματογράφο ,την ιστορία της περιοχής
Σε  ότι έχει σχέση με το κοινωνία :
Ø     Δημιουργία ομάδας εθελοντών –ειδικών επιστημόνων- για την στήριξη ευπαθών ατόμων ή οικογενειών, ηθικά και υλικά ,οι οποίοι αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα και επιζητούν βοήθεια για την επίλυσή τους.
Σε  ότι έχει σχέση με το περιβάλλον:
Ø     Προστασία της φυσιογνωμίας της περιοχής
Ø     Καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης κυρίως στα νέα παιδιά  με διάφορες δράσεις όπως εξορμήσεις καθαριότητας, δενδροφυτεύσεις κ.ά
             Τώρα που ο Δήμος Ιωλκού έπαψε πλέον να υφίσταται σαν μια αυτόνομη αυτοδιοικητική ενότητα, κρίνουμε ως επιτακτική ανάγκη τη δημιουργία αυτού του Κέντρου, με σκοπό την ανάδειξη και προώθηση διαφόρων ζητημάτων που αφορούν την περιοχή μας με παρεμβάσεις ουσιαστικές και εποικοδομητικές.
 
Σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς θα αναζητήσουμε λύσεις σε προβλήματα που αφορούν την περιοχή μας, ενώ παράλληλα θα στηρίξουμε τις όποιες προσπάθειες έχουν να κάνουν με την προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική προστασία των "αδυνάτων". 
Για την επίτευξη των στόχων αυτών αναγκαία προϋπόθεση είναι η συμμετοχή όλων των πολιτών όχι μόνο της Ιωλκού, αλλά και ολόκληρου του διευρυμένου πλέον Δήμου Βόλου, όπως επίσης και η συνεργασία με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς. 
               Η συμμετοχή των νέων με την κατάθεση των δικών τους προτάσεων θα αναδείξουν μια σειρά ζητημάτων που τους αφορούν και που καλούμαστε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε. Οι νέοι μπορούν και πρέπει να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα δρώμενα της περιοχής μας, το γεγονός μάλιστα ότι συμμετέχουν όχι μόνο σαν απλά μέλη, αλλά μέσα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα.
               Σήμερα, όπου περισσότερο από κάθε άλλη φορά, αντιμετωπίζουμε σε έντονο βαθμό την κρίση αξιών και αρχών της κοινωνίας μας, η συμμετοχικότητα και ενεργοποίηση των πολιτών κρίνεται περισσότερο αναγκαία.
 Ας επικοινωνήσουμε λοιπόν μεταξύ μας μέσα από τον εθελοντισμό, την ομαδικότητα και τον πολιτισμό για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον !!
                                                  Από το Διοικητικό Συμβούλιο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου